"Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13, 1-13)

Parintele-Calciu-Dumitreasa

Rugăciunea Parintelui Gheorghe Calciu pentru Neamul Românesc

Stapane Doamne, Dumnezeul nostru, Parinte, Fiule si Duhule Sfinte, Domnul nostru Iisus Hristos, venim la tine, Doamne , cu pocainta si durere, in inimi sa ne rugam pentru poporul romanesc.
Asculta cererea noastra, intra, Doamne, ca un imparat ceresc in tara noastra si in neamul nostru si-l scapa de uneltirile vrajmasilor nostri vazuti si nevazuti, ca prigoneste vrajmasul sufletul neamului romanesc si viata lui o calca in picioare.
Facutu-l-a sa locuiasca in intuneric ca mortii cei din veacuri, si sufletul lui este mahnit de moarte,
ca l-au tradat cei pusi de Tine sa-l conduca si au uitat ca Tu ai spus ca cel ce vrea sa fie intaiul , sa slujeasca tuturor. Si ei au stiut acest lucru, dar s-au trufit, au uitat de poporul Tau, l-au asuprit si l-au jefuit, l-au vandut altor neamuri si au calcat in picioare poruncile tale, iar pamantul acesta, pe care l-ai dat neamului romanesc pe veci, l-au instrainat . Dar poporul acesta Te slaveste, Doamne, nu numai cu buzele, ci si cu inima.
Adu-Ti aminte de el pentru cei ce Te cunosc pe Tine, pentru monahii si monahiile care zilnic se roaga pentru el si pentru rugaciunea noastra de astazi, chiar daca suntem nevrednici de mila Ta.
Pentru ca toti ne-am abatut, toti am facut nelegiuire, si ierarhii, si preotii si credinciosii .
Nu mai este niciunul care sa faca dreptate, nu a mai ramas niciunul ! Ci inceteaza, Doamne, bataia Ta impotriva poporului romanesc!
Adu-Ti aminte, Iisuse, de fratii nostri care sunt in afara tarii, in exil sau vanduti o data cu teritorile cedate, si-i miluieste pe ei. REUNIFICA, DOAMNE, POPORUL TAU!
Repune-l in cinstea pe care a avut-o la Tine mai inainte, iarta-i pacatele savarsite, apostaziile, rautatile ,indemnurile la desfranare, la neiertare si la razvratire impotriva Ta .
Rugatori aducem pentru noi pe Maica Ta cea Sfanta, Pururea Fecioara Maria, Puterile Ceresti, pe Sfintii Tai Apostoli, pe mucenicii neamului nostru si pe toti mucenicii, sfintii si cuviosii care au slujit Tie cu credinta curata.
Adu-Ti aminte, Stapane, de toti cei care s-au jertfit pentru Cruce, Biserica si Neam, adu-Ti aminte de sangele lor care s-a varsat si pune-l pe acesta in balanta iertarii noastre. Reda poporului nostru pamantul pe care l-a pazit cu grija si credinta prin veacuri, reda-i bisericile si manastirile vandute, reda-i pacea vazduhului si imbelsugarea roadelor pamantului, stapanirea de sine, demnitatea lui crestina si nationala de altadata, conducatorii buni si cinstiti, neasupritori, nemincinosi si nelacomi, reda-i arhiereii vrednici de Tine, Iisuse, Mare Arhiereu, preoti daruiti Bisericii si Neamului, credinciosi misiunii lor, adevarati seceratori, asa cum îi vrei Tu, Milostive!
Auzi-ne, Doamne, intru indurarea Ta !
Nu intra, Stapane, la judecata cu robii Tai, ci intoarce-Ti iar privirea spre noi si ne ridica din pacat cu dreapta Ta cea mantuitoare. Si trecand prin patimile toate, curatati prin suferinta, sa ajungem si la Sfanta Ta Inviere, Iisuse, slavindu-Te pe Tine, impreuna cu Tatal şi cu Duhul Sfant, acum si pururea si in vecii vecilor.
AMIN!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: