"Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13, 1-13)

Iata-ne din nou impreuna…. Astazi va prezint, dupa cum am promis, vinurile care insotesc felul doi cu carne.

Exista multe tipuri de carne rosie pregatita in mod diferit de la o localitate la alta, deci sunt si multe feluri de vin care o insotesc. In general, carnea rosie este insotita de vinuri rosii, iar carnea alba poate fi insotita de vinuri albe si rozate. Carnea de pui, carnea de vitel si cea de porc cu sosuri usoare pot fi insotite de vinuri rosii lejere si tinere, dar si de vinuri spumoase, rozate si albe. Preparatele din carne de porc mai grasa se potrivesc bine cu un vin rosu sec si aspru, care are rolul de a degresa. Cu carnea preparata in mod lejer, cum ar fi escalopul, se potriveste un vin rosu usor, de gradatie alcoolica mica sau unul rosu vechi, de gradatie alcoolica mijlocie. Cu preparatele aromate, cum ar fi friptura sau carnea de vânat, se potrivesc bine vinurile rosii, nu foarte vechi, servite la temperatura camerei. Cu carnea fripta insotita de sosuri grase se potrivesc vinurile rosii seci, cu gradatie alcoolica mare. Daca in prepararea unui fel de mancare s-a folosit un anumit vin (prevazut in reteta respectiva), atunci la masa trebuie servit acelasi fel de vin (de ex. ”Salsiccia al Barolo d’ Alba” este carnat proaspat tipic din zona unde locuiesc eu, care se prepara cu vin rosu Barolo-deci la masa va fi insotit tot de vin rosu Barolo).
Va enumar in continuare vinurile rosii, albe si spumoase din diferite zone ale Italiei, care sunt potrivite la felul doi cu carne:

Vinuri rosii:

Barolo, Barbaresco, Nebbiolo, Barbera, Dolcetto d’ Alba- din Piemonte
Refosco si Cabernet Sauvignon- din Friuli- Venezia Giulia
Oltrepò Pavese Bonarda- din Lombardia
Chianti- din Toscana- precizez ca Toscana este una dintre regiunile renumite pentru prepararea carnii
Pinot Nero- din Trentino-Alto-Adige
Colli Berici Cabernet- din Veneto

Vinuri albe:

Roero Arneis, Piemonte Chardonnay, Rabesco- din Piemonte
Piné-Pinò, Glera dei Colli Trevigiani Trevilium- din Veneto

Vinuri spumoase:

Franciacorta Brut- din Lombardia
Metodo Classico Tradizionale, Metodo Classico Tradizionale Rosé (nebbiolo)- din Piemonte

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: