"Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13, 1-13)

As incheia capitolul “meniuri pentru masa de Pasti” cu reteta prajiturii pe care o pregatesc eu pentru Pasti. Este reteta primita de la o prietena de-a mea, Dora, pasionata si ea de arta bucatariei, reteta pe care am indragit-o si am preparat-o in foarte multe ocazii. Multumesc, Dora!!!!

Prajitura cu crema de lamaie

Ingrediente pentru 3 sau 4 foi:

-4 linguri de lapte
-4 linguri de ulei
-4 linguri de zahar
-1-2 oua
-1 praf de copt (eu il sting cu putina zeama de lamaie sau 2-3 stropi de otet alb)
-putina esenta de vanilie
-faina cat cuprinde (pentru a se obtine un aluat legat si potrivit de moale pentru a se putea intinde cu facaletul)
Se framanta bine toate ingredientele si se lasa aluatul sa se odihneasca cca. 30 min. Se taie in 3 sau 4 portii egale (depinde de numarul de foi care vor fi coapte). Se intind foile si se coc pe fundul unei tavi potrivite maxim 10 min la o temperatura de 180°. Se ung cand sunt racite complet. Foile se pot coace si inainte cu mai multe zile (de ex. eu le-am copt luni si le umplu sambata, inainte de duminica de Pasti, pentru a avea timp o zi sa se inmoaie cu crema).

Ingrediente pentru crema:

-1 lamaie
a)-1 margarina (sau 1 pachet de unt)
-200 gr de zahar
Se freaca bine cu mixerul ca sa devina o spuma omogena.
b)-3 linguri de faina
-250 ml de lapte
Se fierb la foc mic pana se ingroasa, mestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase.
Cand crema fiarta (b) este complet racita se uneste cu crema cu unt (a) si se omogenizeaza cu mixerul. La urma se adauga in crema coaja rasa de la o lamaie (se rade pe razatoarea cea mai fina) si zeama de la aceeasi lamaie. Se amesteca din nou bine cu mixerul, si apoi se ung foile. Pe foaia de deasupra se poate presara zahar pudra. Eu fac o glazura de cacao cu urmatoarea reteta: 150 gr de zahar, 3 linguri de cacao, 3 linguri de apa, ¼ pachet de unt. Se omogenizeaza la foc mic si se toarna deasupra acoperind intreaga foaie.
Se serveste in ziua urmatoare, pentru ca foile sa aiba timp sa se inmoaie. Nu e necesar sa fie tinuta in frigider, foile se inmoaie mai usor la temperatura camerei.

003

004

006

Va urez din suflet “Paste fericit!”
Pe curand, dragi cititori !!!!
Adriana

Comments on: "Prajitura cu crema de lamaie- reţeta Adrianei D." (1)

  1. Mulţumim, dragă Adriana! Sărbători fericite şi ţie, cu iubire şi lumină în casă şi în suflet!
    Daniela

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: