"Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13, 1-13)

Astazi v-am pregatit o garnitura de spanac care se potriveste bine cu carnea de miel. Prima reteta este cea clasica de spanac, eu il numesc “spanac romanesc”,si va prezint si modul de preparare al spanacului aici, in Italia. As adauga si reteta de drob, dar cea pe care o pregatesc eu aici (negasind in macelarii organele de miel pentru drobul original-clasic)…de aceea o numesc reteta de “drob sintetic”.

Spanac- reteta clasica romanesca

Ingrediente:

-1 kg spanac verde
-lapte- cat cuprinde pentru a da consistenta dorita
-cca.70 gr unt
-2-3 linguri de faina
-3-4 catei de usturoi
-sare+piper- dupa gust

Mod de preparare:

Se fierbe spanacul cateva minute, se strecoara si se scurge bine de apa prin presare. Se toaca marunt.
Se face sosul alb. In cratita se pune un cubulet de unt si se lasa sa se topeasca la foc mic. Se pun 2-3 linguri de faina si se adauga treptat lapte, amestecand continuu pana se obtine consistenta dorita. Se adauga spanacul si usturoiul taiat foarte marunt sau zdrobit ca la mujdei. Se adauga sare si piper dupa gust. Se amesteca continuu si se lasa sa fiarba 5-10 min. Spanacul e gata pentru a fi servit langa friptura!!!

Spanac-reteta din Italia

Ingrediente:

-spanac
.ulei de masline
-usturoi
-parmezan ras sau mozzarella sau alta branza moale care se topeste la caldura focului

Mod de preparare:

Daca este spanac proaspat, se fierbe cateva minute, se strecoara si se scurge bine de apa prin presare. Daca este congelat, se descongeleaza si se preseaza bine pentru a se scurge de apa. Se toaca, dar nu foarte marunt.
Intr-o tigaie se pune un pic de ulei de masline, se adauga spanacul, 3-4 catei de usturoi intregi si se sareaza. Se caleste spanacul cu usturoiul, amestecand continuu cateva minute pana se inmoaie bine. Cand consideram ca este calit bine, se scot cateii de usturoi. Se stinge focul si deasupra se presara branza si se acopera cu un capac cateva minute, pana se topeste toata branza.
Se serveste cald, separat sau langa friptura.

Drob sintetic

Ingrediente:

-3 cutii mari de pate de ficat
-2 oua proaspete
-2-3 oua fierte (facultativ)
-2 linguri de pesmet
-1 lingura de ulei
-2 cepe verzi
-usturoi verde- doar frunzele de la 1- 2 usturoi
-marar + patrunjel verde- cate o legatura potrivita
-sare+piper- dupa gust

Mod de preparare:

Verdeturile se toaca marunt. Se amesteca bine toate ingredientele si se toarna compozitia intr-o tava de chec unsa. Facultativ se pot introduce in compozitie ouale fierte in prealabil. Ouale se pun la distante egale pe jumatate din compozitia turnata in tava si se acopera cu restul de compozitie.
Se coace la foc potrivit: 170°-180° pana se formeaza o crusta deasupra. Se serveste cald sau rece la aperitiv
In curand va voi prezenta si retete italiene pe care eu le prepar destul de des acasa.
Un salut prietenesc, dragi cititori!!!!!
Adriana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: