"Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13, 1-13)

Iata-ne din nou impreuna!… Dupa cum v-am promis, astazi va voi prezenta cateva retete de garnituri pentru friptura de miel. Pentru ca garniturile de obicei sunt usor de preparat si ati putea zice ca nu e nevoie de o reteta, m-am gandit sa va fac o paralela cu anumite retete de garnituri italiene, prezentandu-va deci si retete noi. Astazi, garnituri din cartofi.

Piure de cartofi (reteta mamei mele si a mea)

Ingrediente:
-cartofi
-lapte
-smantana
-unt
-sare
-zahar (putin)
Mod de preparare:
Se curată cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert cu putina sare. Cand sunt fierti se scurge apa si se pune un cubulet de unt si un pic de zahar si se lasa putin pana se topeste complet untul. Cu ajutorul mixerului zdrobesc si bat cartofii pana devine o compozitie uniforma si fina. Treptat adaug smantana si laptele mestecand continuu pana devine o crema cu consistenta potrivita. Daca mai e nevoie se mai adauga putina sare dupa gust.
Dupa cum ati observat, nu am dat cantitati, fiecare potriveste cantitatea de ingrediente in functie de cantitatea de cartofi pe care o foloseste pentru piure.

Piure de cartofi- reteta italiana-

Ingrediente ptr. 3/4 persoane:
-4 cartofi mari
-75 gr.unt
-cca. 50 gr. parmezan ras
-nucsoara (putina- un praf, dupa gust)
-cca 250 ml. lapte (se adauga treptat pana se obtine consistenta dorita)
-sare dupa gust
Mod de preparare:
Cartofii se fierb intregi, in coaja. Se curata si se zdrobesc. Se adauga untul si se potriveste de sare dupa gust. Se amesteca cu lingura de lemn sau cu mixerul. Se adauga parmezanul, un praf de nucsoara si laptele, mestecand continuu pentru a obtine o pasta cremoasa cu o consistenţa potrivita.
Se poate servi si separat, fara carne alaturi – (si pentru cititorii vegetarieni).


Cartofi la tigaie

Ingrediente:
-4-5 cartofi
-o ceapa
-2-3 ardei (eu pun si ardei rosu si galben sau verde pentru a colora si inveseli un pic garnitura- se poate pune si gogosar, eu nu il pun pentru ca aici nu se gaseste)
-ulei
-patrunjel verde
-sare + piper- dupa gust
Mod de preparare:
Cartofii se curata, se taie cubulete ca pentru piure si se pun la fiert. Separat, intr-o tigaie, se pune ulei si se adauga ceapa taiata solzisori si ardeii taiati cubulete mici. Se calesc la foc mic pana se inmoaie si ardeii. Dupa ce s-au calit, se adauga in tigaie cartofii fierti, sare, piper si patrunjelul verde si se amesteca toate usor, ca sa nu se zdrobeasca cubuletele de cartofi.
Se poate servi si separat, fara carne, ca mancare de post (si pentru cititorii vegetarieni)
Va urma……
Pa!!! ….. Adriana
cartofi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: