"Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13, 1-13)

Pentru ca se apropie Sfanta sarbatoare a Pastelui va adaug pe masa alaturi de sarmale si nelipsita friptura de miel ca la mama acasa!
Eu folosesc de obicei pulpele de miel si le prepar la cuptor.
Ingrediente:
-carne de miel
-bucăţele de slanina
-usturoi
-ulei de floarea soarelui
-vin alb
-sare, piper cat e necesar
Mod de preparare:
Pentru inceput curat bine pulpele pentru a indeparta eventualele fire de par si pielea in exces.
Cu un cutit crestez in mai multe locuri carnea pe ambele parti ale pulpei. O sarez si piperez pe ambele parti. Intr-o tava pun un strat de ulei, asez pulpa si umplu crapaturile cu bucatele de slanina si cateii de usturoi taiati in jumatate sau chiar in patru.
Acopar tava cu staniol (foaie de aluminiu) si o introduc in cuptor la o temperatura de cca. 180°-200°C.
La anumite intervale de timp se intoarce carnea in tava si se adauga un pahar mare cu vin alb peste carne. Se umezeste des carnea cu sosul propriu din tava, ajutandu-ne de o lingura. Cand consideram ca friptura este gata, se inlatura foaia de staniol de deasupra si se mai lasa in cuptor pentru un timp scurt pana se rumeneste putin pe ambele parti.
Se serveste calda cu o garnitura alaturi.
Data viitoare va prezint garnituri potrivite pentru friptura de miel.
Pofta buna!!!!
Pe curand!
Adriana

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: