"Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13, 1-13)

Privegheaţi!

Privegheaţi!

rugaciune-de-seara-4_2d12765b4197a0

Privegheaţi! Noaptea este bună pentru priveghere, când sufletul vostru pendulează între două lumi, atunci porţile cerului se deschid şi puteţi întrezări în vis sau chiar în stare conştientă nemărginirea şi frumuseţea captivantă a Paradisului. Atunci se aşterne deasupra voastră pacea lui Dumnezeu cea atât de mult cântată în rugăciunile preoţilor.
Pacea sufletului este o stare a conştiinţei, o stare înaltă de vibraţie a minţii unite cu inima, astfel omul ajunge să contemple adevărul şi iubirea dumnezeiească.
Omul rămâne mut în faţa frumuseţii divine atunci când se învredniceşte de a i se revela un crâmpei din acest paradis.
Dumnezeu este bunătate fără sfârşit, fără graniţe naţionale sau confesionale. El atinge cu graţia şi cu binecuvântarea Sa toate meridianele Pământului şi nu numai, El scaldă întreg Universul cu razele iubirii divine.
Sfinţii charismatici, cei care nu vorbeau, ci se rugau fără cuvinte, au cunoscut efectele acestor raze de iubire, ei se hrăneau cu energia razelor divine, cu harul dumnezeiesc, cu lumina divină care-i întărea, prin miliarde de particule de Duh Sfânt care se propagau prin ei, în aura, sufletul şi spiritul lor, ceea ce le conferea acestor eremiţi şi pustnici neştiuţi o luminozitate specială. Ei străluceau, pe chipurile lor se reflectau bunătatea, compasiunea şi iubirea dumnezeiască.
Naşterea Domnului Iisus Hristos este un bun prilej de meditaţie, de priveghere, mai ales noaptea, când mintea poate să se liniştească, când natura iernii îşi interpretează simfonia albă a tăcerii. Atunci se coboară îngerii în alai şerpuitor printre stele, agăţând luminiţe pe vărfurile brazilor şi cununi de flori argintii la pătuţurile pruncilor, legănându-i şi cântându-le duios…

Daniela Ghigeanu
26 decembrie 2012

sfatulparintilor.ro-rugaciune-stockfreeimages_com-291x430

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: