"Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13, 1-13)

Permite vieţii să circule prin tine
Daniela Ghigeanu

Viaţa este un dar, o binecuvântare divină. Este respiraţia spiritului în fiinţă.
Nu opri curentul vieţii să circule prin tine, omule! De multe ori te încleştezi, te lupţi cu valurile vieţii, opui rezistenţă suflului care aduce viaţa în trupul tău! Ce opreşte acest curent? Mintea. Da, mintea care despică totul, cercetează cu o lupă exigentă tot ceea ce vine spre tine, bun şi rău, moarte sau viaţă, binecuvântare sau blestem…
Omul are nevoie astăzi, mai mult ca oricând, de o busolă vie, de un sistem radar care să-l orienteze în jungla propriei existenţe, unde, de multe ori nu mai funcţionează nicio regulă de circulaţie. Fiecare “şofer” este pe cont propriu, urmează alte reguli, alte principii şi indicatoare de circulaţie. De aceea, cred că este momentul să punem în acţiune busola interioară personală, radarul sensibil al spiritului, acela care nu se înşeală niciodată şi ne duce totdeauna către destinaţia potrivită sufletului nostru. Nu ne rătăcim, deoarece acest radar este conectat la Înţelepciunea Divină Atotştiutoare, iar Duhul Sfânt veghează cu un ochi vigilent asupra noastră. Dar am uitat acest lucru, am venit pe pământ luminoşi, cu un capital uriaş de iubire şi compasiune, din care am tot pierdut de-a lungul timpului, până când am ajuns să nu mai vedem drumul, să nu vedem viitorul, să nu înțelegem sensul vieții. Aceasta e boala secolului XXI: pierderea sensului vieții, ca urmare a defectării radarului interior.
Dar noi putem să regăsim drumul bun, să repunem în funcțiune acest radar, dacă vom asculta de Dumnezeu în tot ceea ce vom face, începând din acest moment!
Să încredințăm întreaga noastră existență Celui de sus, să-L chemăm în inima noastră, să-I punem din nou în mână sceptrul de Putere Dumnezeiască, așa cum I se cuvine de drept! Să-L lăsăm pe Domnul să lucreze în noi, să ne modeleze conștiința și personalitatea, să ne transforme mintea, voința și afectivitatea conform matricei divine perfecte, pentru a deveni cu adevărat cetățeni ai Raiului. Să invităm tot Cerul la masa noastră, astfel încât inima noastră să salte de bucurie, să laude pe Domnul în fiecare clipă, să cânte laolaltă cu heruvimii și serafimii din fața Tronului Divin. Este o nouă viziune! Aceea în care Dumnezeu coboară în templul sufletului tău pentru a săvârși acolo o liturghie măreață, de sfințire a sufletului, de comuniune cu Cerul, o liturghie în tăcere, o liturghie a Luminii, care transformă ființa umană pentru totdeauna, ca un botez în duh și adevăr al celui ce pornește pe calea binevoită de Divinitate.
Să spui: Al Tău sunt, Doamne și voia Ta o fac! Să te predai cu totul lui Hristos, așa cum au făcut-o în vremurile tulburi la începutul creștinismului martirii, mătrurisitorii, cuvioșii, pustnicii, sfinții acestei lumi, care s-au lepădat de cele lumești și au ales Adevărul Lui Iisus Hristos! Dumnezeu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh să ne binecuvinteze pe toți pentru a face totdeauna voia divină! Amin.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: