"Şi acum rămân acestea trei: credinţa, nădejdea şi dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea.” (I Corinteni 13, 1-13)

Pravila de rugaciune Bogorodisnaia

(Adica citirea de 150 de ori a cantarii aduse din ceruri de catre arhanghelul Gavriil ca inchinaciune Preasfintei Fecioara Maria, Nascatoarea de Dumnezeu)

 

Nascatoare de Dumnezeu Fecioara bucura-Te! Ceea ce esti plina de har,Marie, Domnul este cu Tine! Binecuvantata esti Tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui Tau, ca ai nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre”.

 

Aceasta Pravila a fost data de Maica Domnului insasi in veacul al 7-lea , si odinioara era savarsita de catre toti crestinii. Mai apoi insa a fost data uitarii.

Preacuviosul Serafim de Sarov ne-a amintit de acea pravila. In chilia lui s-a gasit o carticica veche cu descrierea minunilor petrecute cu oamenii care implineau aceasta Pravila. Citirea de 150 ori a rugaciunii BOGORODISNAIA ii adduce crestinului un mare folos. Multi pastori cu inalta viata duhovniceasca s-au rugat dupa aceasta Pravila, dandu-le binecuvantare si fiilor duhovnicesti ai lor pt. Aceasta lucrare. Episcopul Serafim(Zvedinski), proslavit in ceata noilor mucenici si marturisitori rusi, a cunoscut din proprie experienta puterea Pravilei BOGORODISNAIA. Iata ce scria vladica din surghiun: Am luat calea pribegiei, cale grea cu stationari obositoare prin gari. Insa tot traseul de la Melenkov pana la Moscova, de la Moscova la Alma Ata, de la Alma Ata la Uralsk si mai departe, pana la Marae Caspica, mi s-a parut o calatorie minunata si de neuitat. Pe scurt, a fost un drum presarat cu minuni de la citirea celor 150 de “ Nascatoare de DUMNEZEU Fecioara, bucura-te!”. Cateodata ma gandesc ca DOMNUL inadins m-a indreptat pe acesata cale, ca sa ma conving aievea cat de puternica este rugaciunea MAICII PRECISTE inaintea Lui si cat de lucratoare poate fi ingereasca bunavestire “ Nascatoare de DUMNEZEU Fecioara, bucura-te!”. In locurile cele mai de nestrabatut aceasta cantare imi netezea drumul, trimitandu-mi insotitori credinciosi ; in situatii apparent fara iesire imi prilejuia scaparea nesperata, iar pe cei dusmanosi ii imblanzea, inimile cele rele nu o data le imbuna si pe cei impietriti ii ardea si ii facea de ocara. Ca sa piara ei cum piere fumul.”
La inceputul acestei Pravile se citesc rugaciunile “Tatal nostrum”, “Usa milostivirii”,rugaciunea pt. Parintele duhovnicesc si de mantuire .
Apoi, dupa fiecare set de 10 rugaciuni “ Fecioara Bucura-te” citim “ Usa milostivirii” , dupa care ne rugam la Maica Domnului dupa trebuintele fiecaruia , cu cuvintele noastre, adaugand urmatoarele cereri :

Tatăl nostru Carele eşti în ceruri, Sfinţească-Se numele Tău,Vie împărăţia Ta,Facă-se voia Ta, Precum în cer, aşa şi pe pământ.Pâinea nostră cea spre fiinţă Dă-ne-o nouă astăzi.Şi ne iartă nouă greşalele noastre,Precum şi noi iertăm greşiţilor noştri.Şi nu ne duce pe noi în ispită,Ci ne izbăveşte de cel rău.

Usa milostivirii deschide-ne-o noua, binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu,ca sa nu pierim noi cei ce nadajduim intru tine, ci sa ne mantuim prin Tine din nevoi, ca Tu esti mantuirea neamului crestinesc.

Mantuieste, Doamne, pe parintele meu duhovnicesc (numele) si pe toti fiii lui duhovnicesti si pe fratii nostri intru Hristos si pe toate rudeniile cele dupa duh si dupa trup, intareste-i, apara-i si miluieste-i, da-le mangaiere in scarbe si vindecare de boale. Doamne! Trimite-i lui harul Sfantului Duh si pentru rugaciunile Nascatoarei de Dumnezeu ajuta-ne, Doamne, sa ne indreptam viata si sa ne mantuim sufletele noastre. AMIN!

 

Apoi, dupa fiecare10 rugaciuni:Nascatoare de Dumnezeu Fecioara bucura-Te! Ceea ce esti plina de har,Marie, Domnul este cu Tine! Binecuvantata esti Tu intre femei si binecuvantat este rodul pantecelui Tau, ca ai nascut pe Mantuitorul sufletelor noastre„ citim

« Usa milostivirii deschide-ne-o noua, binecuvantata Nascatoare de Dumnezeu,ca sa nu pierim noi cei ce nadajduim intru tine, ci sa ne mantuim prin Tine din nevoi, ca Tu esti mantuirea neamului crestinesc.” 

Dupa care ne rugam la Maica Domnului dupa trebuintele fiecaruia, cu cuvintele noastre, adaugand urmatoarele cereri:

 

 

 

Dupa primele zece:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste si pazeste pe toti crestinii dreptslavitori, sporeste-le credinta si pocainta, iar pe cei adormiti odihneste-i in vesnica slava a Domnului nostru.

Dupa douazeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-i si intoarce in Biserica ortodoxa pe cei rataciti si cazuti robi ai Tai (numele).

Dupa treizeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, mantuieste-l si pazeste-l pe parintele meu duhovnicesc (numele) si cu sfintele lui rugaciuni miluieste-ma pe mine, pacatosul.

Dupa patruzeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, potoleste intristarile noastre si trimite mangaiere celor scarbiti si bolnavi robi ai Tai (numele).

Dupa cincizeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, izbaveste-ma de ispite,de tot raul si de toate napastuirile.

Dupa sasezeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-ma sa savarsesc toate lucrarile mele intru slava lui Dumnezeu spre folosul celor apropiati.

Dupa saptezeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, pazeste-ma de tot raul si acopera-ma cu cinstitul Tau acoperamant.

Dupa optzeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, inviaza sufletul meu si daruieste-mi statornica rugaciune catre Tine.

Dupa nouazeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, ajuta-mi cu milostivirea Fiului Tau si-a Stapanului nostru, ca sa-mi trimita harul rugaciunii celei arzatoare si osardnice.

Dupa o suta:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, indupleca-L pe Domnul nostru Iisus Hristos sa ma miluiasca pe mine, pacatosul, sa-mi ierte toate pacatele si sa mantuiasca pacatosul meu suflet.

Dupa o suta zece:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, aprinde-ma cu iubireaTa, intareste-ma in credinta si lumineaza ochii mei intunecati cu pacatele.

Dupa o suta douazeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, izbaveste-ma de ganduri desarte si daruieste-mi cuget si inima avantate spre mantuire.

Dupa o suta treizeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, trimite-mi pace sufleteasca, odihna si sanatate trupeasca.

Dupa o suta patruzeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, daruieste-mi sfarsit pasnic si netulburat si calauzeste-mi sufletul prin vamile cele infricosatoare.

Dupa o suta cincizeci:

O, Preasfanta Stapana Nascatoare de Dumnezeu, fii mie, Maica a lui Dumnezeu, zid nebiruit si pazitoare puternica, nu ma departa pe mine, pacatosul si nevrednicul, care alerg la imparatescul Tau acoperamant, caci Tu esti nadejdea crestinilor si adapostirea pacatosilor.

La sfarsitul pravilei de rugaciune citim:

Cuvine-se cu adevarat sa Te fericim pe Tine Nascatoare de Dumnezeu, Cea pururea fericita si preanevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce estimai cinstita decat heruvinii si mai marita fara de asemanare decat serafimii, Care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul L-ai nascut, pe Tine, Cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, Te marim.

Slava Tatalui si Fiului si Sfantului Duh si acum si pururea si in veciivecilor. AMIN! 

Doamne miluieste! Doamne miluieste! Doamne miluieste!

Ca Ceea ce esti visteria invierii noastre, pe cei care nadajduiesc spre Tine,scoate-i din groapa si din adancul gresalelor. Intareste Dumnezeule sfanta si dreapta credinta a dreptmaritorilor crestini si sfanta Biserica Ta o pazeste in vecii vecilor! AMIN!

Anunțuri

Comments on: "Pravila de rugaciune Bogorodisnaia" (1)

  1. buna

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: